Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod äppelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Världens godaste... prova själva Om kakan ska frysas in, så vänta med florsockret tills kakan ska ätas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 º.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  3. Blanda samman mjöl och bakpulver. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.
  4. Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca: 24 cm i diameter. Riv mandelmassan och fördela den över smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 45-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Sikta över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.