Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod chokladmoussetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Glutenfri, detta är den godaste chokladmoussetårtan jag smakat! Lätt att göra med få ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C och smöra kanterna på en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Riv mandelmassan och vispa med äggen till en jämn, fluffig smet. Bred ut i formen, och grädda i 12-15 minuter tills botten har blivit lätt gyllenbrun. Låt svalna helt, och ta ur formen. Diska formen och lägg ett nytt bakplåtspapper i. Lägg sedan tillbaka den färdiggräddade, avsvalnade botten i springformen. Smält chokladen. Separera äggen, och tillsätt äggulorna till chokladen.
  3. Vispa äggvitorna till fast skum, och vänd ner i chokladsmeten. Vispa grädden hårt, och vänd ner den också. Blanda försiktigt, men noga. Bred ut smeten över tårtbotten i formen.
  4. Plasta in och låt stå i frysen minst fyra timmar men gärna över natten. Tina ca en kvart före servering, och dekorera gärna med lite riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.