Glutenfri, detta är den godaste chokladmoussetårtan jag smakat! Lätt att göra med få ingredienser.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C och smöra kanterna på en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
- Riv mandelmassan och vispa med äggen till en jämn, fluffig smet. Bred ut i formen, och grädda i 12-15 minuter tills botten har blivit lätt gyllenbrun.
Låt svalna helt, och ta ur formen. Diska formen och lägg ett nytt bakplåtspapper i.
Lägg sedan tillbaka den färdiggräddade, avsvalnade botten i springformen.
Smält chokladen. Separera äggen, och tillsätt äggulorna till chokladen.
- Vispa äggvitorna till fast skum, och vänd ner i chokladsmeten. Vispa grädden hårt, och vänd ner den också. Blanda försiktigt, men noga. Bred ut smeten över tårtbotten i formen.
- Plasta in och låt stå i frysen minst fyra timmar men gärna över natten. Tina ca en kvart före servering, och dekorera gärna med lite riven choklad.
Publicerat den
15 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar