Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod chokladpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod och enkel att göra, men ser otroligt avancerad ut. Jag gör detta på mjölkfri choklad och smör, serverar med hallon sorbet och det blir precis lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg choklad och smör i en skål eller djup tallrik Sätt det ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills allt smält. Det går även bra att använda i mikron, cirka 2 min på medium värme.
  2. Vispa ägg, socker och mjöl i en annan skål. Det behöver inte bli pösigt, bara väl blandat. Rör ned choklad-smör blandningen lite åt gången. Ställ åt sidan.
  3. Smöra och mjöla fyra 2 1/2 dl formar av porslin eller aluminium.
  4. Sätt ugnen på 200° en halvtimme innan ni ska äta efterrätten. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills ytan är stel och spricker lite och puddingarna lossnat från kanten. Det tar cirka 10-15 minuter.
  5. Servera genast med en kanna kall vispgrädde, för gästerna att ta för sig av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.