- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegod och enkel att göra, men ser otroligt avancerad ut.
Jag gör detta på mjölkfri choklad och smör, serverar med hallon sorbet och det blir precis lika bra.
Instruktioner
- Lägg choklad och smör i en skål eller djup tallrik Sätt det ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör om då och då tills allt smält. Det går även bra att använda i mikron, cirka 2 min på medium värme.
- Vispa ägg, socker och mjöl i en annan skål. Det behöver inte bli pösigt, bara väl blandat. Rör ned choklad-smör blandningen lite åt gången. Ställ åt sidan.
- Smöra och mjöla fyra 2 1/2 dl formar av porslin eller aluminium.
- Sätt ugnen på 200° en halvtimme innan ni ska äta efterrätten.
Häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills ytan är stel och spricker lite och puddingarna lossnat från kanten. Det tar cirka 10-15 minuter.
- Servera genast med en kanna kall vispgrädde, för gästerna att ta för sig av.
Publicerat den
31 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar