Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod Citronpaj!

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här är nog världens godaste citronpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Blanda smör, mjöl och vatten. Knåda till en deg. Tryck i pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten så att den inte blåser upp under gräddning. Grädda i ugnen ca 200 grader, 10-15 min.
  2. Koka upp socker och saften från två citroner i en kastrull. Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten. Separera äggulor och vitor. Ställ kastrullen från plattan och rör i gulorna. Låt smöret smälta i den varma citronblandningen. Lägg i gelatinbladen. Kyl citronblandningen något, exempelvis med ett enkelt vattenbad. Häll i citronblandningen i pajformen och ställ i kylskåp över natten.
  3. Allergianpassning: Innehåller mjölkprotein, gluten, äggprotein. Gör mjölkfri: använd mjölkfritt smör. Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller potatis istället för vanligt vetemjöl. Gör äggfri: använda äggersättning enligt paket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.