Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod rödvinsås med smak av timjan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Receptet kommer ursprungligen från Bonniers kokbok, men jag har valt att lägga till och dra ifrån efter eget tycke. Resultatet har blivit en supergod rödvinsås som passar suveränt till kött av olika slag. Alla gäster som ätit av denna har uppskattat den =) Använd gärna samma vin i såsen som du ska dricka till maten. Gärna ett riojavin eller Rocca di Montemassi. Matlagningsvin går att använda i nödfall men rekommenderas inte. Köp hellre en liten flaska på systembolaget och frys in det som blir över till nästa gång :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 1 msk smör i en kastrull. Finhacka löken och fräs lök, vitpeppar och tomatpuré tills löken blivit genomskinlig.
  2. Pudra över mjölet och blanda väl. Häll på det kalla vattnet och låt alltsammans koka upp under flitig omrörning. Tillsätt fond, soja, vin och färsk timjan. Låt såsen koka i 10-15 min, tills 4 dl återstår. Rör i såsen då och då.
  3. Sila såsen och häll tillbaks i ren kastrull. Tillsätt grädde, timjan, fyra sorters peppar och smaka av. För lenare sås kan man tillsätta mer grädde. Blanka sist av såsen med 1 msk smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.