Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergoda brownies med chokladfrosting

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 C, smörj en bakform ca 30x10 cm och klä den med bakplåtspapper.
  2. Vispa ost, vaniljextrakt och 5 teskedar strösocker slätt och ställ skålen åt sidan.
  3. Vispa äggen och resten av sockret vitt och pösigt. Lägg smör och osötad kakao i en kastrull och värm på låg värme under omrörning tills smöret smält och ingredienserna blandats. Rör ihop smör/kakaon med äggsmeten och vänd sedan ner mjöl samt nötter.
  4. Häll hälften av smeten i formen och jämna till, bred sedan försiktigt ut mjukostblandningen och täck sedan med resten av smeten.
  5. Grädda i ca 30-35 minuter (tills kakan endast är lite kladdig i mitten) Låt svalna.
  6. Glasyren: Smält smöret i mjölken, blanda sedan i florsocker och kakao. Bred ut över kakan och dekorera med nötter. Låt glasyren stelna för att sedan skära kakan i lagom bitar till serveringen!
  7. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.