Sätt ugnen på 180 C, smörj en bakform ca 30x10 cm och klä den med bakplåtspapper.
Vispa ost, vaniljextrakt och 5 teskedar strösocker slätt och ställ skålen åt sidan.
Vispa äggen och resten av sockret vitt och pösigt. Lägg smör och osötad kakao i en kastrull och värm på låg värme under omrörning tills smöret smält och ingredienserna blandats.
Rör ihop smör/kakaon med äggsmeten och vänd sedan ner mjöl samt nötter.
Häll hälften av smeten i formen och jämna till, bred sedan försiktigt ut mjukostblandningen och täck sedan med resten av smeten.
Grädda i ca 30-35 minuter (tills kakan endast är lite kladdig i mitten) Låt svalna.
Glasyren: Smält smöret i mjölken, blanda sedan i florsocker och kakao. Bred ut över kakan och dekorera med nötter. Låt glasyren stelna för att sedan skära kakan i lagom bitar till serveringen!