Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergoda bullar Kanel/vanilj/madelmassa och kardemumma

 
Supergoda bullar Kanel/vanilj/madelmassa och kardemumma Supergoda bullar Kanel/vanilj/madelmassa och kardemumma Supergoda bullar Kanel/vanilj/madelmassa och kardemumma
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mixtrade i hop ett recept på bullar. Tänkte att det får väl gå som det går. Mycket jäsning men jag lovar det är värt det... Döm om min förvåning när de blev de bästa bullarna jag någonsin ätit...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och ha i gräddmjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med gräddmjölken. Tillsätt salt, sirap, ägg och mjöl. Spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta tills degen är smidig. Gärna med maskin.
  2. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min, knåda i hop degen och låt jäsa i ca 30 min till. (Lång jäsning ska visst ge fylligare smak)
  3. Ta upp degen och dela på 2-3 bitar. Kavla ut en rektangulär platta och ha på valfri fyllning. Rulla i hop från långsidan. Skär ca 2 cm bitar. Lägg i bullformar på en plåt under en bakduk. Låt jäsa igen ca 20 minuter.
  4. Pensla med ägg och ha på pärlsockret.
  5. In i ugnen 225 grader ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.