Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supermjuka brödbullar av mjölk

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Vi hade bestämt oss för att åka på en liten utflykt morgon efter och ta med oss något att äta till lunchen men affärerna var redan stängda. Då ställde jag mig i köket igen för att experimentera nya bullar och denna gången så lyckades jag verkligen! Dem blev helt enkelt supermjuka och luftiga så se till att prova dem på en gång:)

Ingredienser

Instruktioner

Om ni har en bakmaskin så är det givetvis mycket enklare; Häll i alla ingredienser enligt denna ordningen: mjölken, oljan, mjölsorterna, smula ner jästen och häll saltet runt om, sätt på programmet som knådar och jäser degen, ca 1,5 timme. Annars får ni göra så här: Smula ner jästen i en bunke och tillsätt ljummen mjölk, rör ihop. Tillsätt olja, salt och mjölsorterna och rör snabbt ihop. När degen är ordentligt blandad låt den jäsa i circa 30 minuter i bunken med en fuktig handuk ovanpå. När degen är färdig jäst ska den vara dubbelt så stor som innan. Knåda ihop degen på ett mjölat bord och dela den i circa 10 bitar (det beror på vilken storlek ni vill ha). Forma bullarna runda, circa 2 cm höga, lägg upp dem på en plåt med bakpapper och låt jäsa igen i en halvtimme. Pensla över ordentligt med olivolja innan ni gräddar dem i ugnen, 250° i 20 minuter circa. Låt dem svalna på ett galler innan ni förbereder bullarna:) Det går utmärkt att frysa in dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.