Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vanebildande, gott och nyttigt! Roligt att ge bort i en fin glasburk också!

Ingredienser

Instruktioner

Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda ihop alla ingredienser utom kanel, kardemumma, rapsolja och vatten. Du behöver inte mäta upp mängder utan gör en så stor sats som får plats i plåten. Använd mest fiberhavregryn och rågflingor. Pudra över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan och honungen, droppa över vattnet och arbeta samman muslin. Rosta i ugnen i 175 grader i ca 20 min.Tillsätt gärna torkade aprikoser (eller annan torkad frukt) klippta i småbitar. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Klingan 2 april 2008

    Mycket god! Jag hade även i pumpakärnor, utöver allt annat nyttigt. Väldigt gott till fil och mango (skuren i små bitar).

  • anmawa 2 september 2009

    Jag har ett liknande recpet och det är toppen. Kul att bli påmind om ett recept som jag inte gjort på länge. I mitt recept finns inte vetegroddar och linfrön, men det ska jag testa nu. Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.