Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supersmarrig baconpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Bjöd denna så sent som igår kväll då vi firade min sambos födelsedag. Den gick åt som smör i solsken och många sa att det var den godaste matpaj de någonsin ätit. Och det kan jag bara hålla med om!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Mät upp mjölet i en skål och tillsätt det kalla margarinet och vattnet. Arbeta samman till en deg.
  2. Tryck ut pajdegen i en stor pajform och nagga botten med en gaffel. Låt degen stå kallt en stund.
  3. Grädda botten i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
  4. Gör under tiden fyllningen:
  5. Bryn baconet och låt fettet rinna av på hushållspapper.
  6. Bryn svampen.
  7. Tillsätt paprika och purjolök till svampen och bryn även detta.
  8. Blanda ner bacon och creme fraiche men låt inte crème fraichen "smälta" utan bara precis blanda sig i röran.
  9. Häll blandningen i pajskalet och strö över osten. Värm en stund i ugnen tills osten smält.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Måste jag definitivt testa!

  • milla24 15 maj 2011

    Mycket enkel och väldigt god paj. Många som ville ha receptet.Har man bråttom kan man förbereda väldigt mycket så den går snabbt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.