Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supersmarrig laxpasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Pastasåsen är super lättlagad och innehåller bara några få ingredienser. Jag gör pastan på gravad lax vilket ger en spännande smak, severa med spagetti.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna. Tillsätt det vita vinet och låt det koka in i löken. Strimla laxen och tillsätt den till lökhacket. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll i grädden och låt såsen sjuda på låg värme (kokar det för kraftigt kan den skära sig). Strimla sockerärtor. Strö över sockerärtor och dill på pastan innan servering. Salta och peppra, var sparsam med saltet då laxen har en kraftig sälta från början. Innan servering häller jag i pastan i stekpannan med såsen och låter det få ett snabbt uppkok. Det gör att pastasåsen får en krämigare konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.