Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supersmarrig nougatkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nougat är aldrig fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, hälften av sockret, kaffe och kakao under vispningen och låt det kallna.
  2. Rör smör och resten av sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner chokladblandningen och sikta sist ner mjölet blandat med bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord, bröad form, diameter ca 24 cm, och grädda kakan i 175 grader tills kakan känns torr, ca 45 minuter.
  4. Garnering: Smält chokladen tillsammans med olja i vattenbad. Bred chokladen över den kalla kakan och strö över hackad dajm.
  5. Servera kakan kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.