Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supersnabb och jättekladdig kaka.

(6 kommentarer)  
Supersnabb och jättekladdig kaka. Supersnabb och jättekladdig kaka.
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabb och superenkel och allt blandas i en och samma kastrull, slicka den ren så slipper du diska! Den har lite seg kolafeeling och blir härligt kladdig, precis som en kladdkaka ska vara. Jag gör alltid dubbel sats – men tro inte att det räcker till dubelt så många

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 º. Smält smöret i en kastrull. Ta från plattan och häll i socker, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda.
  2. Sockerkornen hjälper till att mosa kakaoklumparna. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och blanda till en härlig smet. Smaka.
  3. Häll smeten i smord och bröad form, prova med mandelspån i stället för ströbröd på sidorna i formen om du vill. Grädda i ugn i knappa 20 minuter. Skaka lätt på formen så ser du om kakan är klar. Gungar den alltför mycket får du ge den några minuter till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • BibbiW 20 mars 2009

    Det var en annorlunda "tågordning" att ta ingredienserna, helt lyckat! Det blev en mycket bra konsistens på kakan. Jag antog dessutom att man skulle röra ner ingredienserna för hand, utan elvisp. Jag har ett liknande recept från 80-talet, kryddmåttet med salt finns inte med annars är det samma ingredienser och mått. Den kakan har jag alltid gjort på klassiskt vis med elvisp där ägg och socker vispades först. Jag har aldrig lyckats få denna perfekta konsistens som jag fick nu.

  • liab 24 oktober 2009

    Så enkel och bekväm att baka och med härligt kladdig konsistens.

  • keti 26 november 2009

    mycket bra recept

  • keti 26 november 2009

    Jag har den i ugnen 11 min.

  • CarroMatvrak 18 juni 2010

    Jättegott! Såhär såg min ut. Den blev ganska kladdig konsistens men det är ju meningen! ;-)

  • babso4 21 november 2013

    Den klart bästa kladdkaka jag gjort,och så lättbakad.Tack för att du bjuder på detta recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.