Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supersnabb thaigryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En thai-inspirerad gryta med blandfärs och heta kryddor. Det går snabbt att göra denna goda vardagsgryta som passar bra med frisk, syrlig lime och hackade jordnötter. Välj själv mängden sambal beroende på hur stark du vill att grytan ska bli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka eller riv ingefäran. Banka på citrongräset med t ex skaftet på en kniv, dela det i 2 bitar. Bryn blandfärs och ingefära i olja i en wok eller stekpanna.
  2. Tillsätt purjo, citrongräs, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Sjud ca 5 min. Tillsätt spenaten precis på slutet. Plocka ev ur citrongräset och servera med jordnötter, lime och jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.