- Serverar: 1 portioner
- Tid: 5 dagar
Skriv ut
Man kan göra antingen en råg- eller vetesurdeg. Det beror på vilket mjöl man använder.
Instruktioner
- Dag 1-3:
- 1. Blanda vatten,35*, med mjöl och rårivet äpple i en rostfri bunke. Häll upp i en 2-liters glasburk med lock.
2. Ställ burken på en varm plats, idealiskt är 26-30*, i tre dagar. Kan du inte en sådan temperatur hemma så förvara burken i avstängd ugn. Påskynda jäsningen genom att röra om med en slev en gång per dag.
- Dag 4:
Skrapa ner den s k grundsuren i en stor bunke. fyll på med 200 g mjöl och 2 dl vatten (35*). Rör om ordentligt med slev och låt stå ytterligare ett dygn i samma teperatur som tidigare.
- Dag 5:
Nu har vi en färdig sudeg.Förvara den i kylen tills du skall använda den.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar