Det är lätt att alltid ha surdeg hemma i kylen. Det är bara att fylla på med mjöl och vatten, lite då och då. En surdeg kan nästan bli hur gammal som helst, men om den skulle bli dålig får du sätta en ny. Den färdiga surdegen måste förvaras i kylskåp. I rumstemperatur blir den dålig på en dag.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jag har aldrig gjort surdeg förut men är nu många steg närmare att ta detta steg. När jag läser ditt recept funderar jag bara om det är rågsikt, rågkross eller något annat rågmjöl som syftas till? eller spelar det ingen roll? =)
Äntligen får jag veta hur man gör surdeg. Hur förvarar jag i kylen? I plastpåse eller bunke?.När och hur fyller jag på med vatten och mjöl?