Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Detta bröd bakas av en grund surdeg,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll allt i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 8-12 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden! Låt degen jäsa övertäckt 2 timmar.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar à cirka 675 gram. Forma degbitarna till runda bröd, doppa ovansidan i rågmjöl och lägg båda på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta cirka 1 timme.
  3. Sätt in en långpanna längst ner i ugnen och värm ugnen till 250 grader.
  4. Snitta ett stort kryss i bröden med en vass kniv. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt. Sänk till 225 grader och grädda bröden cirka 30 minuter. Låt dem svalna på galler.
  5. Länk till surdegs grunden: http://www.matklubben.se/recept/grundrecept_paa_raagsurdeg_61511.html

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.