- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut
Detta bröd bakas av en grund surdeg,
Instruktioner
- Häll allt i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 8-12 minuter snabbt.
Om degen blandas för hand, dubbla tiden!
Låt degen jäsa övertäckt 2 timmar.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar à cirka 675 gram.
Forma degbitarna till runda bröd, doppa ovansidan i rågmjöl och lägg båda på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta cirka 1 timme.
- Sätt in en långpanna längst ner i ugnen och värm ugnen till 250 grader.
- Snitta ett stort kryss i bröden med en vass kniv.
Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, slå en deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt.
Sänk till 225 grader och grädda bröden cirka 30 minuter.
Låt dem svalna på galler.
- Länk till surdegs grunden: http://www.matklubben.se/recept/grundrecept_paa_raagsurdeg_61511.html
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar