Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsbröd med havregryn

 
Skriv ut

Gott hembakat surdegsbröd!

Ingredienser

Instruktioner

Häll 8 dl kokande vatten över havregrynen i assistenten. Låt svalna till fingerljummet. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och häll i det och surdegen. Blanda i salt, socker, olja, all rågsikt samt vetemjöl , spara lite till utbakningen. Låt assistenten bearbeta degen ca 5 minuter. Ska jäsa 1 timma. Baka ut till 3 limpor, antingen i smorda brödformar eller lägg de på bakplåtspapper på långpanna. Nagga bröden med gaffel. Låt jäsa 30 minuter. Sätt in bröden längst ner i 175 graders ugn i 1 timma, eller sätt i termometer som ska bli 98 grader. Har ni ingen surdeg, ta ett paket jäst till istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.