Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surkål med fläsk och korv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Slå upp surkålen i en rymlig bunke. Täck med vatten. Rör om och sila sedan bort vattnet. Skala och skiva löken och fräs den lätt i smöret i en rymlig kastrull utan att den bryns. Lägg i surkålen, lagerblad, enbär, buljongtärning, fläskbiten och kasslern. Slå på vatten så det knappt täcker, koka upp och låt sakta sjuda på låg värme under lock i 45 minuter. Gör 4 små knödel genom att knåda sönder brödskivorna och blanda med ägg, bacon och persilja. Koka separat i en liten kastrull i 5-7 minuter. Skala potatisarna och koka 4 av dem. Riv de återstående på rivjärn. Tag upp fläskbiten, red av surkålen med den rivna potatisen och smaka av med salt och peppar. Lägg i korvarna, täck med lock och låt dra 5 minuter på låg värme. Skiva fläsket och kasslern i normaltjocka skivor. Lägg upp surkålen på serveringsfat och garnera med tillbehören. Servera med senap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.