Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surkålsdolmar (Sarma)

(1 kommentar)  
Skriv ut

Recept från Jugoslavien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dolmar:
  2. Vattna ur surkålen 1 timme. Skär bort stocken. Stek färs, lite okokt ris, lök och kryddor. Skär fläsket i små stavar. Lägg 2-3 stavar i kålbladet + köttfärsblandning. Överblivna blad kan hackas och läggas i botten på dolmen. Lägg dolmarna i gryta och häll på väldigt lite vatten. Lägg i en buljongtärning. Låt puttra ca 3 timmar.
  3. Sås:
  4. Bryn 2-3 msk vetemjöl och paprikapulver. Tillsätt vatten och låt koka upp. Lägg i en buljongtärning

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maily 1 februari 2008

    Mycket gott! Min armeniska grönsakshandlare från Istanbul gör något liknande men utan rökt fläsk och utan atty bryna först. Var försiktig med salt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.