Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surkålsgryta - Bigos

 
Skriv ut

En Polsk rätt som äts ofta. Det sägs att den är en nationalrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och skär den i skivor. Urvattna och skölj surkålen två gånger.
  2. Hetta upp oljan i stor gryta, fräs löken och moroten ca. 5 min. Häll på surkålen, vatten och kryddorna. Koka (ej häftigt) ca. 40 min. Om det behövs mera vätska, tillsätt vatten.
  3. Skiva korven i fina bitar, strimla bacon. Fräs tillsammans och tillsätt i grytan.
  4. Låt grytan småputtra ytterliggare 15 min. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.