Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sus i dus kyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Använd frysta eller färska kycklingfiléer av bästa kvalitét. I mitt recept använde jag 5 st stora kycklingfiléer som fick halvtina.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du kan ha i en 1-½ tsk sambal oelek beroende på styrka, men jag valde att ha det på sidan då inte alla gillar stark mat!
  2. Använd en hög gratängform, lägg ner den kryddade och halvtinade kycklingen, ta sedan och hacka upp purjolöken och baconen och lägg dem i en stor kastrull och koka upp detta så det blir mjukt och välblandat! Sedan häller du på all grädde och en liten skvätt vitt vin och lite svartpeppar också!
  3. Låt detta få koka upp och sedan puttra en stund, häll sedan detta över kycklingfiléerna och blanda runt detta så det fördelar sig jämnt. Sätt in i ugnen på ca 225 grader i ca 30-40 min mot slutet kan du lägga på gratängosten som skall bli jämnt brun uppe på!
  4. Serveras med ris och en smarrig sallad och ett gott vin till. Både vitt och rött vin passar!
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Heisjo 27 maj 2009

    Gott men det blir ganska fet smak. jag gillar stark mat så jag ahde i 1 tsk i maten och mer efteråt, det blev lagom då även barnen kunde äta det.

  • fahlen68 14 mars 2011

    Ja det är ju bara med grädde, men någon gång ibland får man unna sig det goda! ;) Tack för din kommentar! /Sus

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.