- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Använd frysta eller färska kycklingfiléer av bästa kvalitét. I mitt recept använde jag 5 st stora kycklingfiléer som fick halvtina.
Instruktioner
- Du kan ha i en 1-½ tsk sambal oelek beroende på styrka, men jag valde att ha det på sidan då inte alla gillar stark mat!
- Använd en hög gratängform, lägg ner den kryddade och halvtinade kycklingen, ta sedan och hacka upp purjolöken och baconen och lägg dem i en stor kastrull och koka upp detta så det blir mjukt och välblandat! Sedan häller du på all grädde och en liten skvätt vitt vin och lite svartpeppar också!
- Låt detta få koka upp och sedan puttra en stund, häll sedan detta över kycklingfiléerna och blanda runt detta så det fördelar sig jämnt. Sätt in i ugnen på ca 225 grader i ca 30-40 min mot slutet kan du lägga på gratängosten som skall bli jämnt brun uppe på!
- Serveras med ris och en smarrig sallad och ett gott vin till. Både vitt och rött vin passar!
- Smaklig måltid!
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott men det blir ganska fet smak. jag gillar stark mat så jag ahde i 1 tsk i maten och mer efteråt, det blev lagom då även barnen kunde äta det.
Ja det är ju bara med grädde, men någon gång ibland får man unna sig det goda! ;) Tack för din kommentar! /Sus