Bullarna bakas i engångsformar avsedda för mazariner.
Instruktioner
- Fyllning:
Rör ihop ingredienserna och forma två längder.
Dela dessa i 16 bitar och rulla till kulor. Lägg dem på ett fat i frysen, täck med folie. Kan förberedas långt i förväg.
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt 4 dl mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa på dragfri plats 30 min under duk.
- Arbeta sedan in smör, socker och ägg samt sist mjöl, börja med 5 dl av mjölet. Det tar en stund att arbeta samman ingredienserna men överarbeta inte degen. Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl.
Ställ ut mazarinformar på plåt.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den på hälften. Rulla ut och dela varje rulle i 16 delar. Forma till bollar och lägg i formarna. Ta fram smörkulorna och tryck ner en i varje bulle.
- Jäs bullarna väl, det tar 40-50 min. Värm ugnen till 250° medan bullarna jäser. Tryck ner smörkulan med en mjölad tesked. Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda 8-10 min mitt i ugnen.
Publicerat den
18 januari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Tog mig friheten och laddade upp en bild. ;-)
Och vad har man mjölken till??? Mvh Jenny
Fantastiskt goda bullar!