Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Susannes Carbonara

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel, snabblagad och en mycket god variant av Spaghetti Carbonara/Kolarhustruns spagetti. Och absolut ingen rå äggula! Min mammas stående önskan på födelsedagen, alltid tillagad av mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bort svålen och så mycket som möjligt av fettet på fläsket. Klipp sedan smala strimlor av fläsket. Lägg strimlorna i en kall stekpanna, helst en av gjutjärn. Knaperstek fläsket tills det nästan är kolbitar. Häll på créme fraichen och låt koka på svag värme i en 5-10 minuter. Krydda med massor av grovmalen svartpeppar.
  2. Äts med spaghetti.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lenkan 2 april 2009

    Utan ägg och parmesan är det väl ingen carbonara?

  • sussisus 2 april 2009

    Det är min variant, så absolut ingen parmesan eller något ägg. Dessutom finns det säkerligen hur många Carbonara-recept som helst i Italien. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.