Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Susannes limpa

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett bröd som nästan inte kräver någon ansträngning alls. Jag klarade till och med av att baka det då jag hade brutit en arm för man ska bara röra ihop det. Eftersom det blir ganska sött i smaken passar det lika bra till en kopp kaffe som till matbröd.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop jäst, filmjölk och sirap tills jästen smält. Blanda sedan i resten av ingredienserna och häll över degen i en smord form (ca. 1,5 l). Sätt in det i varm ugn på 175 grader och låt det stå inne i 1,5 h.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Lindanemon 15 juni 2008

    Låter helt klart intressant, men ska den inte jäsa någonting?

  • Lena 7 november 2008

    En riktig höjdare. Kommer att göra den fler gånger. Tack så mycket.// Lena

  • SprAlice 7 november 2008

    Hej Lindanemon! Ledsen över att inte ha sett din kommentar till receptet förrän nu. Kanske har du redan hunnit baka det och därmed vet att nej, det ska inte jäsa alls, utan den långa tiden i ugnen på ganska svag värme gör att det både jäser och blir bakat. Hoppas du lyckas med baket! SprAlice.

  • Frigo 6 februari 2010

    God som bara den men en aning svår att skära, gick som sönder.

  • SprAlice 8 februari 2010

    Hej Frigo! Vad synd att det blev så! Skar du det möjligtvis medan det var varmt? Då brukar det bli lite smuligt, men annars har jag inte råkat ut för samma sak. Hoppas det blir bättre i en andra bakomgång! Hälsningar, SprAlice.

  • Mariram 11 mars 2010

    Underbart gott och lättbakat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.