Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Susanns underbara kaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbar kaka som kan göras med mycket eller lite smak av citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Del 1 är botten som knådas ihop och gräddas i ca. 15 min 200 grader mitten av ugnen. Obs! Denna botten blir ganska tjock i en pajform. Ta antingen hälften av ingredienserna och använd vanlig pajform eller ta en större form.
  2. Del 2 är första delen av fyllninen som vispas "fluffigt". Detta har jag själv endast tagit hälften av ingredienserna och det har räckt till en vanlig pajform. Del 3 är andra delen av fyllningen. Blanda om och ha i detta på bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca. 10-12 min 200 grader.
  3. För att kolla om kakan är färdig så "skaka" formen för att se om fyllningen blivit fast.
  4. När kakan svalnat pudra på lite florsocker och njut av denna underbara kaka!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mmarabou 30 september 2009

    Kakan är säkert jättegod men receptet är väldigt svårt att förstå. Ska del 2 (vispat ägg och socker) läggas på den färdiglagade "pajbottnen"...men del 3 då? Hur ska man kunna breda det över den fluffiga ogräddade ägg-och sockerblandningen? Jag tog min väninna till hjälp men hon förstod inget heller. :) mvh M

  • marylou77 29 november 2009

    Först gör du del 2 sedan har du i del 3 i del 2 :- D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.