Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sushi med lax

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott och enkelt att tillaga !:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola riset i ett par minuter. Lägg det i en kastrull med vattnet. Låt stå i 30 minuter.
  2. Koka upp riset och låt puttra på lägsta värme i ca 18 minuter.
  3. Rör under tiden ihop risvinäger, socker och salt. Drag bort riset från värmen och låt det dra i 10 minuter. Blanda i vinägerblandningen och häll upp riset på ett fat och rör om lite. Låt riset svalna.
  4. Lägg noriarket med den glätta sidan nedåt (och kortsidan mot dig). Lägg på ett 1/2 till 1 cm tjockt lager ris på noriarken. Spara en 2-3 cm bred kant nederst. Drag en mycket tunn linje wasabi på riset längs mitten av bladet (skall knappt synas, wasabi är skiiiitstarkt)
  5. Lägg på gurkstavar och/eller laxstrimlor.
  6. Rulla ihop (ev med hjälp av en sushimatta, absolut inte nödvändigt!). Fukta kanten på noriarket så att det fäster (ha gärna ett glas vatten ståendes bredvid).
  7. Skiva upp med våt kniv och doppa i soja utrört med wasabi. Ät ev mangosalsa.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Isia88 11 maj 2011

    Tycker att du har skrivit receptet på ett inspirerande vis - man vill bara ställa sig och göra sushi. Jag undrar dock - hur gör du in-och-utrullarna? Det tycker jag verkar vara en riktig konst. / Isia

  • Kaffeburk 29 juni 2014

    Bra recept. Bra skrivet. Undrar bara en sak; Vart kan man hitta lax att göra sushi-rullarna av? :)

  • puntella 7 februari 2017

    Man använder vanlig fryst laxfilé. Lat den tina lite grann (inte helt) sa är den lättare att skära.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.