- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegott och enkelt att tillaga !:)
Instruktioner
- Spola riset i ett par minuter. Lägg det i en kastrull med vattnet. Låt stå i 30 minuter.
- Koka upp riset och låt puttra på lägsta värme i ca 18 minuter.
- Rör under tiden ihop risvinäger, socker och salt. Drag bort riset från värmen och låt det dra i 10 minuter. Blanda i vinägerblandningen och häll upp riset på ett fat och rör om lite. Låt riset svalna.
- Lägg noriarket med den glätta sidan nedåt (och kortsidan mot dig).
Lägg på ett 1/2 till 1 cm tjockt lager ris på noriarken. Spara en 2-3 cm bred kant nederst.
Drag en mycket tunn linje wasabi på riset längs mitten av bladet (skall knappt synas, wasabi är skiiiitstarkt)
- Lägg på gurkstavar och/eller laxstrimlor.
- Rulla ihop (ev med hjälp av en sushimatta, absolut inte nödvändigt!). Fukta kanten på noriarket så att det fäster (ha gärna ett glas vatten ståendes bredvid).
- Skiva upp med våt kniv och doppa i soja utrört med wasabi. Ät ev mangosalsa.
Publicerat den
8 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tycker att du har skrivit receptet på ett inspirerande vis - man vill bara ställa sig och göra sushi. Jag undrar dock - hur gör du in-och-utrullarna? Det tycker jag verkar vara en riktig konst. / Isia
Bra recept. Bra skrivet. Undrar bara en sak; Vart kan man hitta lax att göra sushi-rullarna av? :)
Man använder vanlig fryst laxfilé. Lat den tina lite grann (inte helt) sa är den lättare att skära.