Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sushi med lax, crabstick och tigerräkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För de som inte äter rå fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset i kallt vatten. Häll på nytt kallt vatten och låt stå i 20 minuter. Häll av vattnet och tillsätt nytt vatten igen. Koka upp och låt koka under lock 10 minuter. Ta bort riset från värmen, låt stå i 10 minuter.
  2. Värm risvinäger och socker till en lösning. Häll lösningen över riset.
  3. Klyfta avocadon. Skär morötter och gurka i långa bitar. Dela crabfishen i mindre bitar. Rulla några risbollar till utseende som ett ägg. Lägg på önskade tillbehör. Surra ihop med en liten bit noriark.
  4. Bred ut ris på ett noriark. Lägg tillbehör på ena sidan och rulla ihop. Låt vila en stund och skär sen i lagom stora bitar.
  5. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.