Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sushiris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ris till olika sorters sushi.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj riset noggrant i rinnande vatten tills vattnet blir klart. Slå på rent vatten och låt det stå i 20-30 minuter. Koka sedan upp riset och låt det koka livligt i 1-2 minuter. Täck med tättslutande lock och låt småputtra i ca 15 minuter. Ta kastrullen från spisen och låt stå 10-15 minuter. Blanda ihop risvinägerblandningen och rör tills socker och salt har löst sig. Låt riset bli ljummet och blanda sedan i risvinägerblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.