En tårta med chokladsås över som dekoreras med jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Smält smöret, slå det i mjölken och låt bli fingervarmt.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner det i mjölkblandningen.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i äggsmeten och mjölkblandningen till en jämn smet.
- Häll smeten i smord och bröad form ca 20-25 cm i diameter.
Grädda i ca 30 minuter.
Låt svalna något.
- Chokladsås:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
- Blanda mjöl, socker och kakao och slå det i kastrullen under omrörning.
Låt koka till en tjock sås.
Rör hela tiden så att den inte bränns.
- Häll chokladsåsen lite slarvigt över tårtan.
Det är bara fint om det rinner ner lite här och där.
- Ställ svalt.
Dekorera med jordgubbar innan tårtan ska serveras.
- Lycka till! Njut.
Publicerat den
6 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hittade detta i Allers i våras. Såsen är väldigt god! Enkla ingredienser som man har hemma.