Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svärmors busenkla tekakor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Ett snabbt, gott och billigt standardrecept som lätt kan varieras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och häll över havregryn och smör i en bunke/assistent. Rör om då och då och låt svalna till fingervarmt. Rör ned jäst, socker salt och nästan allt mjöl. Knåda till smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut runda tekakor med mått. Lägg på smord/bakplåtspappersklädd plåt. Nagga och låt jäsa övertäckta ca 1 timma. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 8 minuter.
  3. Förslag på variation: *tillsätt 2 tsk brödkryddor *byt ut hälfen av vetemjölet mot rågsikt *blanda 1 dl solrosfrön och/eller pumpafrön i degen *blanda ned 2 dl finrivna morötter (tillsätt då mer mjöl) *använd mjölk istället för vatten *rör ned ett par matskedar vetekli *öka på mängden smör till 100 g (gott!)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kattis63 24 augusti 2008

    Jättegoda och lättbakade! Har gjort dom i kväll och kommer göra dom snart igen. Tack för ett bra recept./ Katarina

  • Mobojs 16 april 2009

    Suveränt recept! Kommer bli en favorit här hemma.

  • essim 20 juni 2009

    Jättegoda tekakor som jag kommer att göra fler gånger. Jag tog i ett par msk havrekli samt 1 msk kummin, det gillar vi.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.