Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svärmors färsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god gryta som min svärmor brukar göra när det är många runt bordet. Rätten innehåller även kokt potatis, så man behöver bara använda en enda kastrull. Perfekt rätt att göra iordning i förväg och ta med till stuga eller husvagn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vatten och buljongtärning till buljong i en stor gryta.
  2. Skala potatisen och skär den i tärningar. Lägg ner dem i buljongen. Hacka löken fint och stek den i litet margarin. Lägg ner i grytan.
  3. Bryn blandfärsen i stekpannan och lägg över i grytan. Koka upp och häll i en redning av vetemjöl och vatten.
  4. Låt grytan stå och puttra på lite svag värme under lock ca 15 minuter. Blanda sedan i ärtorna och låt koka ytterligare 10-15 minuter.
  5. Krydda efter smak och tillsätt sojan mot slutet av tillagningen.
  6. Känn efter att potatisen är mjuk innan du tar av grytan från spisen. Klipp över persilja före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.