Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svärmors Flädersaft

(3 kommentarer)  
Svärmors Flädersaft Svärmors Flädersaft
 • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

WOW...detta är så gott, friskt och läskande!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Lägg blomklasarna i ett rymligt kärl. Helst rostfritt. Koka upp vatten och socker. Skär under tiden citronerna i ½ cm tjocka skivor och lägg dem bland blomklasarna. Obs, smaka på citronsaften så den inte är besk, för då blir allt förstört!
 2. Tillsätt citronsyra och Atamon i den heta lagen. Häll över blomklasarna och citronskivor. Täck kärlet med en handduk och låt stå svalt i tre dygn. Sila och slå på rena flaskor. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • Daniel_lizett 25 juni 2008

  Denna är som min svärmor gör så jag tror att det är gott.

 • Muggnus 26 juni 2009

  Verkar som om min kommentar inte kom med...eller så dröjer det kanske några timmar. Ny här. Nåväl. Låt sockerlagen svalna något innan du häller i citronsyran. C-vitaminet är värmekänsligt. Dessutom minskar risken att du "bränner" flädern som lätt mörknar av värmen. Då funkar det lika bra att förvara saften i en plasthink. Jag hoppar över konserveringsmedlet och fryser i stället in det mesta av saften i glasspaket. Då saften innehåller mycket socker så fryser den aldrig till en hård klump utan man kan skeda upp "sorbeten" i ett glas/tillbringare, slå på vatten och få en iskall saft direkt..

 • UBO5011 28 juni 2009

  Håller med, sen citronsyra och inget konserveringsmedel. Frys och ha en underbart god sorbet i stället för glass eller blanda med vatten till saft.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.