- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Denna tårta gör alltid min svärmor till oss när vi är på besök denna är jätte god
Instruktioner
- Gör en maräng botten av :
Vispa äggvitor o socker till en marängsmet, där efter vänd ner ris crispis.
- Bred detta på ett smörat papper, gräddas mitt i ugnen i 125 i 90 min.
- Sedan gör man en kräm av äggulor, socker, grädde, vetemjöl, vaniljsocker.
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Sjud krämen minst 3 min.
- Ta av från plattan klicka ner 100 gram rumsvarmt smör.
- Dela botten i två, fördela krämen på den ena botten. Lägg nästa botten ovanpå.
Vispa sedan 2 dl grädde bred ut detta på tårtan.
Hacka sönder minst 2 st dubbel Daim och häll ovanpå.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod!!! Jag brukar inte dela botten, däremot gör jag två bottnar, men det beror ju också på hur många man är. Svåra att dela i och med att marängen är så porös. Lycka Till!!!
Den här tårtan kallas för puff tårta här på Åland