Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svärmors tårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna tårta gör alltid min svärmor till oss när vi är på besök denna är jätte god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en maräng botten av : Vispa äggvitor o socker till en marängsmet, där efter vänd ner ris crispis.
  2. Bred detta på ett smörat papper, gräddas mitt i ugnen i 125 i 90 min.
  3. Sedan gör man en kräm av äggulor, socker, grädde, vetemjöl, vaniljsocker. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud krämen minst 3 min.
  4. Ta av från plattan klicka ner 100 gram rumsvarmt smör.
  5. Dela botten i två, fördela krämen på den ena botten. Lägg nästa botten ovanpå. Vispa sedan 2 dl grädde bred ut detta på tårtan. Hacka sönder minst 2 st dubbel Daim och häll ovanpå.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • fia73 11 november 2009

    Supergod!!! Jag brukar inte dela botten, däremot gör jag två bottnar, men det beror ju också på hur många man är. Svåra att dela i och med att marängen är så porös. Lycka Till!!!

  • imsevimse2 24 december 2011

    Den här tårtan kallas för puff tårta här på Åland

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.