Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamp- och baconöverbakad laxfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vi har använt kantareller på burk eftersom det kan vara svårt att få tag på färsk svamp i butikerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Dela laxfilén i fyra bitar. Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna med skinnsidan ner. Salta.
  3. Häll av vätskan från svampburken. Skala och strimla löken. Strimla bacon. Stek svampen i smör tillsammans med lök och bacon. Ta ev undan några svampar till garnering. Tillsätt crème fraiche. Låt det sjuda 2-3 min och smaka av med peppar.
  4. Bred blandningen över laxen och ställ i fisken mitt i ugnen ca 15 min tills laxen är genomstekt.
  5. Garnera med kantareller och servera nykokt pasta, haricots verts och tomat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Johannahjelm 10 februari 2012

    Riktigt gott! Men ska göra dubbla satsen på såsen nästa gång,vill ha mycket sås att blanda i makaronerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.