Vi har använt kantareller på burk eftersom det kan vara svårt att få tag på färsk svamp i butikerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Dela laxfilén i fyra bitar. Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna med skinnsidan ner. Salta.
- Häll av vätskan från svampburken. Skala och strimla löken. Strimla bacon. Stek svampen i smör tillsammans med lök och bacon. Ta ev undan några svampar till garnering. Tillsätt crème fraiche. Låt det sjuda 2-3 min och smaka av med peppar.
- Bred blandningen över laxen och ställ i fisken mitt i ugnen ca 15 min tills laxen är genomstekt.
- Garnera med kantareller och servera nykokt pasta, haricots verts och tomat.
Publicerat den
22 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt gott! Men ska göra dubbla satsen på såsen nästa gång,vill ha mycket sås att blanda i makaronerna.