Egenplockad svamp är såklart godast i pajen men köpt fungerar utmärkt. Med tomatsås i äggstanningen blir det dessutom en härlig färg.
Instruktioner
- Pajdeg:
Blanda margarin, mjöl och salt till smulor i en
matberedare eller nyp ihop för hand. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader.
- Tryck ut degen i en pajform och grädda tills skalet får fin färg, cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
- Pajfyllning:
Fräs ur vattnet från svampen i en torr panna. Tillsätt olja, lök och vitlök och fräs allt ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Fördela kronärtskockshjärtana ovanpå.
- Vispa ihop äggstanningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen cirka 25 minuter.
- Topping:
Låt pajen svalna något och toppa den med ruccola och rostade pumpakärnor vid servering. Droppa över lite god olivolja och balsamico.
Publicerat den
25 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar