Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamp- och spenatlasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik lasagne med extra krämig sås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka champinjonerna grovt. Skala och finhacka löken och skär paprikan i små tärningar. Fräs svamp, lök och paprika i 1 msk smör tills löken mjuknar. Smaka av med salt och peppar. Tina spenaten och karma ur vätskan. Fräs spenaten i 1 msk smör med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  3. Ostsås: Rör ut mjölet i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken och koka såsen på svag värme i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med muskot, salt och peppar. Rör ner de båda ostsorterna.
  4. Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Täck med lasagneplattor och fortsätt varva ostsås, champinjonröra, spenat och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och sås. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 30 minuter.
  5. Tomatsallad: Dela tomaterna i bitar, skiva rödlöken och blanda med salladsblad, olivolja, basilika och salt och peppar.
  6. Servera lasagnen med tomatsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.