En smakrik lasagne med extra krämig sås!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka champinjonerna grovt. Skala och finhacka löken och skär paprikan i små tärningar. Fräs svamp, lök och paprika i 1 msk smör tills löken mjuknar. Smaka av med salt och peppar. Tina spenaten och karma ur vätskan. Fräs spenaten i 1 msk smör med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
- Ostsås:
Rör ut mjölet i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken och koka såsen på svag värme i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med muskot, salt och peppar. Rör ner de båda ostsorterna.
- Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Täck med lasagneplattor och fortsätt varva ostsås, champinjonröra, spenat och lasagneplattor. Avsluta med lasagneplattor och sås. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen i 30 minuter.
- Tomatsallad:
Dela tomaterna i bitar, skiva rödlöken och blanda med salladsblad, olivolja, basilika och salt och peppar.
- Servera lasagnen med tomatsalladen.
Publicerat den
31 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar