Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampbakad lax

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Tycker man om lax blir denna varianten med ett täcke av champinjoner och en kall sås med crème fraiche, lime och sambal oelek en mycket god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Receptet är för 2 portioner men ingredienserna kan enkelt dubbleras.
  2. Hacka svampen grovt och fräs den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Tillsätt dillen.
  3. Lägg laxen i en ugnsfast form och fördela svampen på laxen. Baka i 175º i 10 minuter.
  4. Blanda crème fraiche med limeskal och limesaft. Smaka av med sambal oelek. Servera med kokt potatis och kokta haricots verts och ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.