Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en riktigt festlig middag. Fläskfilé är bra festmat och är i regel putsad så att det är rent kött där inget går bort. Vi fyller fläskfilén med svampröra och lagar en god sås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Skala och finhacka lökarna. Ansa och hacka svampen. Hacka persiljan. Fräs löksorterna i lite matfett. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen. Salta och peppra lätt.
  3. Skär ett djupt snitt längs med fläskfilén och vik ut den. Bulta och platta till köttet med hjälp av en kastrullbotten så att köttet blir så stort och platt som möjligt. Krydda med salt och peppar. Dela fläskfilén i två bitar.
  4. Fördela riven ost över köttet och strö sedan svampröran över. Rulla samman köttet från långsidan och bind ihop med bomullssnöre. Stek köttrullarna gyllene runt om i lite matfett. Lägg köttrullarna i en eldfast form och häll ca 1 dl vatten i botten.
  5. Stek köttet mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Låt köttet vila i folie medan du kokar såsen. Mät upp skyn och tillsätt vatten så att det blir ca 1 1/2 dl. Häll det i en kastrull tillsammans med vin, grädde, kalvfond och soja. Låt det koka några minuter.
  6. Tillsätt Maizena redningen under omrörning. Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar. Ta bort snöret och skär köttet i skivor. Servera klyftpotatis, lättkokta grönsaker och såsen till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Holme32 7 januari 2012

    Mycket gott. Hade den lite för länge i ugnen men smakade kanon ändå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.