Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfyllda kalvjärpar

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa järpar görs på kalvfärs men man kan lika väl använda lamm eller nöt. Ett viktväktarrecept från en gammal Hemmets Journal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kalvfärs, mjölk, morot, ägg, salt och peppar. Blandningen ska vara ganska fast. Platta ut den och skär den i 8 bitar.
  2. Hacka svampen grovt och blanda med kesellan.
  3. Fördela svampen på färsbitarna och rulla ihop till järpar. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och stek järparna.
  4. Vispa ur stekpannan med buljong, tillsätt maizena och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt broccoli och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.