Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfyllda oxrullader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välj gärna svamp med mycket smak till fyllningen, t.ex. karljohanssvamp och kantareller. Lingongräddsås är jättegott till de här rulladerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Svampfyllning: Fräs svampen och löken i smöret i en stekpanna en stund tills vätskan nästan kokat in. Tillsätt äpplet, persiljan och senapen. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
  2. Bred ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på dem som en sträng på ena kortsidan. Rulla ihop rulladerna. Fäst med tandpetare.
  3. Bryn dem i smör i en stekpanna, salta, peppra och lägg dem i en gryta.
  4. Sås: Skölj ur pannan med ½ dl vatten och sila ner i grytan. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningen. Småkoka rulladerna ca 45 min. Ta upp rulladerna, ta ur tandpetarna och varmhåll. Vispa ut mjölet i lite vatten och vispa sedan ner i den heta buljongen och tillsätt grädden. Koka såsen några min. Tillsätt sojan och lingonen och smaka av med salt och peppar. Dekorera med några persiljekvistar.
  5. Tips! Tunt skivat nötinnanlår säljs som lövbiffar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.