Välj gärna svamp med mycket smak till fyllningen, t.ex. karljohanssvamp och kantareller.
Lingongräddsås är jättegott till de här rulladerna.
Instruktioner
- Svampfyllning:
Fräs svampen och löken i smöret i en stekpanna en stund tills vätskan nästan kokat in. Tillsätt äpplet, persiljan och senapen. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
- Bred ut köttskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på dem som en sträng på ena kortsidan. Rulla ihop rulladerna. Fäst med tandpetare.
- Bryn dem i smör i en stekpanna, salta, peppra och lägg dem i en gryta.
- Sås:
Skölj ur pannan med ½ dl vatten och sila ner i grytan. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningen. Småkoka rulladerna ca 45 min. Ta upp rulladerna, ta ur tandpetarna och varmhåll. Vispa ut mjölet i lite vatten och vispa sedan ner i den heta buljongen och tillsätt grädden. Koka såsen några min. Tillsätt sojan och lingonen och smaka av med salt och peppar. Dekorera med några persiljekvistar.
- Tips! Tunt skivat nötinnanlår säljs som lövbiffar.
Publicerat den
25 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar