Svampfyllda paprikor

Den här rätten måste du bara prova - en vegetarisk fyllning som görs av finaste svamp, kryddig ost och grovt bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 1 dl kaffegrädde
  • 300 g champinjoner
  • 3 st vårlökar
  • ½ knippa dill
  • ½ knippa persilja
  • 125 g schweizerost
  • 3 msk olja
  • 4 paprikor
  • ½ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Tärna brödskivorna och blanda med grädden, täck över och låt stå 30 minuter. Ansa svampen och tärna den fint. Ansa vårlöken, skölj och skär den i mindre bitar. Skölj kryddorna, torka dem och hacka dem fint. Riv slutligen osten fint.
  2. Hetta upp oljan. Fräs löken och svampen 3 minuter på medelvärme. Låt svalna.
  3. Skölj paprikan och torka den. Skär av ett lock i toppen och en tunn skiva i botten på paprikorna. Ta ur kärnor och sidväggar. Salta och peppra på insidan.
  4. Mosa sönder det uppblötta brödet med en gaffel. Rör ner 1 msk tomatpuré. Blanda med vårlök, svamp och de hackade kryddorna. Blanda ner 2/3 av osten. Fyll paprikorna, strö över resten av osten och lägg på locket. Ställ paprikorna i en gryta.
  5. Blanda buljong och tomatpuré med crème fraiche och häll blandningen över paprikorna. Låt koka upp. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme 30-40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept