Serveras med hasselbackspotatis eller en krämig potatisgratäng. Mums
Instruktioner
- Ugn: 225 grader.
Skär fläskfilén i 1½ cm breda skivor och marinera dem några timmar i konjaken.
Tag upp köttet och torka av det. OBS spara marinaden. Bryn köttet på båda sidorna i smör i en stekpanna. Lägg köttet omlott i en ugnssäker form.
Skölj ur stekpannan med marinaden och sila ner skyn i såsen.
- Svampsås:
Skiva svampen och fräs den i smör. strö över mjölet, rör om och häll över köttbuljong och grädde. Koka såsen några minuter. Här silas skyn från köttet ner i svampsåsen och smakas av med soya, salt och svartpeppar.
Häll den heta såsen över filéskivorna och strö över gratängosten. Ställ tomathalvor vid sidan om köttet i formen och pensla snittytan på tomaterna med olivolja.
- Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!! Och enkel att göra. Tack för receptet!