Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgratinerad lax

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept som får dina gäster att uppskatta din kokkonst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Avlägsna skinnet från laxfilén. Smaksätt filén med lite svartpeppar. Lyft fisken i en smord, vid ugnsform.
  2. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs löken i fett. Tillsätt svampen och låt sjuda tills vätskan har avdunstat från svamparna. Smaksätt med salt och lite cayennepeppar. Bred blandningen ovanpå fisken. Strö ost ovanpå.
  3. Skär smördegspalttorna med sporre i ca 1 cm breda remsor. Nagga och pensla dem med ägg. Placera degremsorna i snedrutor ovan på laxen. tillred i 200 grader i ca 25 minuter. Bryn den hackade löken i fett och tillsätt den djufrysta spenaten. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaksätt med salt, svartpeppar och muskotnöt. Avrunda smaken med grädde. Placera spenaten för servering på fiskfatets kanter. Servera med potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.