- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett recept som får dina gäster att uppskatta din kokkonst!
Instruktioner
- Avlägsna skinnet från laxfilén. Smaksätt filén med lite svartpeppar. Lyft fisken i en smord, vid ugnsform.
- Skölj och skiva champinjonerna. Fräs löken i fett. Tillsätt svampen och låt sjuda tills vätskan har avdunstat från svamparna. Smaksätt med salt och lite cayennepeppar. Bred blandningen ovanpå fisken. Strö ost ovanpå.
- Skär smördegspalttorna med sporre i ca 1 cm breda remsor. Nagga och pensla dem med ägg. Placera degremsorna i snedrutor ovan på laxen. tillred i 200 grader i ca 25 minuter.
Bryn den hackade löken i fett och tillsätt den djufrysta spenaten. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaksätt med salt, svartpeppar och muskotnöt. Avrunda smaken med grädde. Placera spenaten för servering på fiskfatets kanter. Servera med potatis.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar