Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgratinerad oxfilé med rödvinssås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Passar perfekt på nyårsmenyn. Passar bra att servera gratinerat potatismos till samt lättkokta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Koka ihop vinet, vinägern och sockret till hälften. Tillsätt vattnet och fonden. Koka ihop till cirka 1 dl återstår. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner smöret.
  2. Svampgarnering: Dela svampen i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Låt svampen fräsa med en stund. Salta och peppra. Rör i persiljan vid servering.
  3. Dela filén i två biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör ett par minuter på varje sida. Lägg upp köttet på tallrikar. Garnera med svamp- och persiljeröran. Servera med rödvinssås, gärna ostgratinerat mos samt kokta grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Festizzz 17 juli 2010

    AS GOTT! vi gjorde denna rätt rakt upp å ner på nyår och det var verkligen super gott.. såsen speciellt va sjukt god å den gör vi flitigt till en massa annat med :) shitakesvamp är oxå något som borde provas!

  • teni 6 januari 2011

    Såsen för söt, halvera sockermängden så känns den bättre.

  • soccermum 1 januari 2012

    Såsen var sååå god! Tusen tack för det bästa receptet på rödvinssås ever :P God fortsättning =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.