Passar perfekt på nyårsmenyn. Passar bra att servera gratinerat potatismos till samt lättkokta grönsaker.
Instruktioner
- Sås: Koka ihop vinet, vinägern och sockret till hälften. Tillsätt vattnet och fonden. Koka ihop till cirka 1 dl återstår. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner smöret.
- Svampgarnering: Dela svampen i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Låt svampen fräsa med en stund. Salta och peppra. Rör i persiljan vid servering.
- Dela filén i två biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör ett par minuter på varje sida. Lägg upp köttet på tallrikar. Garnera med svamp- och persiljeröran. Servera med rödvinssås, gärna ostgratinerat mos samt kokta grönsaker.
Publicerat den
17 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
AS GOTT! vi gjorde denna rätt rakt upp å ner på nyår och det var verkligen super gott.. såsen speciellt va sjukt god å den gör vi flitigt till en massa annat med :) shitakesvamp är oxå något som borde provas!
Såsen för söt, halvera sockermängden så känns den bättre.
Såsen var sååå god! Tusen tack för det bästa receptet på rödvinssås ever :P God fortsättning =)