Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgratinerad sej på örtbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sej på en bädd av persilja, basilika och gräslök som gratineras i ugn med champinjonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra fisken runtom.
  2. Finhacka örterna, blanda dem med citronskalet. Strö ut örtblandningen i botten på en smord eldfast form. Lägg fisken ovanpå.
  3. Skiva svampen och fräs den lite lätt i smöret i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Häll på gräddmjölken och låt puttra under omrörning tills såsen tjocknar. Salta och peppra.
  4. Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen ca 15 minuter. Servera med kokt potatis eller ris. Garnera gärna med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.