Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampgryta med gröna kompisar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mycket smakfull och fyllig gryta utan att man måste krydda en massa. Gör ni på färskpotatis kan den eventuellt behöva lite maizena redning på slutet. Görs den på vinter potatis så reder den sig själv. Fårticka användes mycket under krigets ransoneringstider som köttersättning. Men har nu blivit en mycket bortglömd men mycket god svamp. Detta är en mycket moderniserad variant av ransoneringens (köttgryta).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovriv morötter och rotselleri. Grovhacka gul lök, paprika och purjolök. Skrubba färskpotatis eller skala vinter potatis, skär i kuber.
  2. Fräs smöret på medelvärme i en stor ca 4 liters kastrull så att det blir ljusbrunt.
  3. Lägg i svamp, gul lök, paprika, purjo, potatis rotselleri och morötter. Rör om så allt blandas.
  4. Låt småfräsa på medelvärme i ca 15 minuter. Rör runt då och då. Smula i buljongtärningar och häll i grädden. Rör om och låt småkoka i ca 20 minuter. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg i. Låt koka 10 minuter till.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera och känn dig nyttig!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anderstam 26 juli 2012

    Har rättat till så att det är parenteser och inga andra tecken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.