En variant på jansson , mycket god.
Instruktioner
- Hacka svampen i små bitar och fräs den i olja. Smaksätt med salt och peppar. Finhacka löken och fräs en lätt på svag värme. Skala potatisen och skär den i strimlor eller riv den grovt. Skölj potatisen och låt vattnet rinna av.
- Lägg hälften av potatisen på botten av en smord ugnssäker form. Bred ut svampen ovanpå, sedan löken och den finklippta gräslöken. Täck alltsammans med resten av potatisen.
- Smaksätt grädden lätt med lite salt och häll den över ingredienserna i formen. Strö riven ost över. Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 1 timme.
Publicerat den
5 maj 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Detta verkar jättegott, men jag undrar vad har du använt för svamp och går det även att använda färskpotatis? Jag lovar att återkomma med bedömning när jag gjort den. MVH Imminn