- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Små krustader som helst ska ätas varma och krispiga men de är goda kalla också. Fyllningen blir ibland Kajsa Vargs, man tager vad man haver. Ett glas vin är gott till.
Instruktioner
- Tina smördegen och skär bacon och lök i små bitar.
Fräs hacket i stekpannan tills löken är lite ljusbrun. Tillsätt smöret och de finhackade champinjonerna. Fräs några minuter tills svampen mjuknat. Krydda med salt, peppar och tomatpurén.
- Kavla ut smördegen på ett mjölat underlag tills den är någon mm tjock. Skär den sen i 12 rektanglar, ca 12-15 cm. Lägg fyllning på varje bit och pensla ena långkanten med vatten. Lägg ena långsidan över och mot den andra så smördegsbiten halveras. Tryck ihop kortkant, långkant, kortkant med en gaffel så inte fyllningen rinner ut. Pensla med ägg och stick hål på krustaden med gaffeln. Grädda i ca 30 min i 175 º och i mitten av ugnen.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar