Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamplasagne med pesto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör gärna lasagnen i 4 ugnssäkra portionsformar och servera sallad till. Det går givetvis att göra en enda stor lasagne och sedan skära upp portioner om man inte har småformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den torkade svampen i blöt i ljummet vatten minst 30 minuter.
  2. Finhacka lök och vitlök och stek dem i smör utan att de tar färg ca 3 min. Skiva champinjonerna och blanda ner dem i stekpannan. Krama ur den blötlagda svampen, blanda ner den också. Låt alltsammans steka ca 10 min på medelgod värme.
  3. Gör under tiden béchamelsåsen. Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Vispa ner varm mjölk och lägg i buljongtärning. Koka upp och låt småkoka ca 5 min. Ställ åt sidan.
  4. Pesto: Blanda i en mixer basilika, 40 g av pinjenötterna, pressad vitlök och parmesan. Kör och tillsätt under tiden olja lite i taget. Du kan också göra peston i en skål med en stavmixer eller den tidskrävande varianten och mosa samman peston i en mortel.
  5. Sätt ugnen på 200°. Krydda den stekta svampen med salt och peppar. Blanda ner grädde och låt puttra ca 1 min. Blanda ner persilja och parmesan.
  6. Varva i portionsformar eller en stor form lasagneplattor, svampstuvning och béchamelsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bred på peston. Ringla lite béchamel på och strö resten av pinjenötterna ovanpå. Grädda portionslasagne ca 30 min och stor lasagne ca 40 min i mitten av ugnen. Servera den varm gärna med sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kastrullemma 4 oktober 2008

    har länge velat prova detta! har du själv provat det?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.